Kunstgras

Met kunstgras zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo kunnen tuinen gelegd worden met kunstgras op de plekken waar normaal gesproken natuurlijk gras zat. Ook kunnen bepaalde plekken van de tuin gelegd worden met kunstgras, zodat er een balans ontstaan tussen natuurlijk en kunstgras. Doordat kunstgras van kunststof gemaakt is, is het slijtvast. Er hoeven dus geen zorgen te zijn over het ruïneren van het gelegde kunstgras, terwijl er bij normaal gras al snel gaten of modderpoelen ontstaan wanneer er gelopen wordt op het natte gras. Het regenwater loopt veel beter weg in het kunstgras, doordat er kleine gaatjes in de ondergrond van de matten zitten. Hierdoor kan het water wel naar beneden stromen, maar komt er geen modder omhoog.

Door de mat van kunstgras zal er ook geen onkruid meer groeien in het grasveld. Dit heeft als grootste voordeel dat er niet regelmatig aanpassingen aan de tuin gedaan hoeven te worden. Het verwijderen van onkruid en bloemen in het gras brengt altijd veel moeite met zich mee, en ook het maandelijks moeten maaien van het grasveld kost altijd veel tijd en moeite. Om deze moeite niet te hoeven doen is het nemen van een kunstgrasveld dus zeer voordelig, en met de huidige prijzen is het ook nog eens zeer betaalbaar.

Kunstgras in de tuin heeft dezelfde uitstraling als normaal gras. Door de kleur van het kunststof, grasgroen, lijkt het alsof er een normaal grasveld is gelegd in de tuin, terwijl het tegendeel waar is. De opmaak van de tuin zal precies hetzelfde blijven, terwijl er op hetzelfde moment van veel voordelen genoten wordt. Ook worden er op lange termijn veel kosten bespaard, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een grasmaaier om het gras netjes te maaien. Ook blijft het gras altijd netjes dezelfde hoogte, omdat kunstgras natuurlijk niet groeien kan.

Juist in de verschillende seizoenen in Nederland kan het weer extreem worden. Harde hagelbuien, vrieskou en stormen zorgen er voor dat natuurlijk gras vaak helemaal kapot wordt gemaakt. Dit is bij kunstgras anders. Dankzij de kunststofverbinding met de ondermat zal het gras nooit wegwaaien. Ook verdort het gras nooit. Er zal altijd een egale mat van kunstgras blijven liggen in de tuin, welke nooit geruïneerd zal worden. Daarnaast is er ook geen gevaar van mollen, omdat deze niet door de kunststofmat kunnen komen. Hierdoor ontstaan er ook geen lelijke molshopen in de tuin. Al met al is het nemen van kunstgras zeer voordelig vergeleken met natuurlijk gras, is het zeer betaalbaar en ook nog gemakkelijk te verleggen.

Uw leverancier van kunstgras vindt u op Kunstgras-gids.nl