Kunstgras prijzen

Kunstgras kopen gaat per vierkante meter. Er zijn veel verschillende soorten kunstgras, verdeeld in lengte, hoeveel grassprieten per vierkante centimeter, etc. Om de juiste kunstgrasmatten te kiezen moet er gekeken worden naar de persoonlijke voorkeur. Al deze verschillende matten hebben ook verschillende prijzen. Kunstgrasmatten worden veelal geleverd vanaf €15,- per vierkante meter. Dit is zeer betaalbaar voor eenieder die graag een kunstgrasveld in de tuin wil. Het komt er op neer dat een kunstgrasveld, welke gemiddeld 10 vierkante meter zijn, al verkregen kan worden voor slechts €150,-. Dit is wanneer er standaard kunstgras gelegd zal gaan worden. De andere varianten hebben een wat hogere prijs, maar sluiten vaak beter bij bepaalde wensen aan.

De varianten kunstgras voor in de tuin zijn vaak de standaard kunstgrasmatten, met een gelijk aantal grassprieten, een gelijke lengte, etc. Om toch een gehele kunstgrasmat naar wens te krijgen, kan er gekozen worden voor speciale kunstgrasmatten die aansluiten op die wensen. Deze komen wel met een hogere prijs, maar zorgen wel dat er een mooier stuk kunstgrasveld komt te liggen in de tuin. Daarnaast zijn deze vaak ook van een hogere kwaliteit dan de standaard, ondanks dat deze standaard kunstgrasmatten vaak al van zeer hoge kwaliteit zijn.

De prijzen van speciale kunstgrasmatten hangt volledig af van het doel van het kunstgras. Wanneer het slechts in de tuin gelegd zal gaan worden, dan is het kiezen van een betere versie van het standaard kunstgras al een goede optie, en zeer laag in prijs. De prijzen hiervoor beginnen vaak al bij €20,- per vierkante meter, en lopen gemiddeld op tot €30,- per vierkante meter. Dit betekent dat er voor een veld van 10 vierkante meter €50,- tot €150,- aan extra kosten gemaakt moeten worden om een betere versie van de standaard kunstgrasmatten te krijgen. Dit valt dus zeer mee.

Naast kunstgras voor in de gehele tuin kan er gekozen worden voor kunstgras welke slechts op bepaalde plekken in de tuin gelegd zal gaan worden. Zo is er speciaal kunstgras voor onder een speeltuin, of speciaal kunstgras voor een klein voetbalveldje in de tuin. Hiervoor moet de structuur van het kunstgras aangepast worden, dus hier komen de extra kosten dan van. Hierbij beginnen de prijzen al bij €25,- per vierkante meter. Het kunstgras is hier zeer stevig gemaakt om het vele slijten door de schoenen beter te kunnen tegengaan. Er kan dus gerust veel gelopen worden op dit kunstgras, terwijl er geen schade zal ontstaan. Bij standaard kunstgras kan dit in sommige gevallen problemen opleveren. Om de juiste kleur kunstgras te nemen moet er goed gekeken worden naar de wensen. Bepaalde kleuren kunstgras, zoals een lichtere of donkerdere kleur, brengen extra kosten met zich mee. Dit is gemiddeld €3,- tot €5,- extra per vierkante meter, een klein verschil. Hierdoor zal het kunstgras beter bij de andere kleuren in de tuin passen, en staat het dus als geheel een stuk mooier. Een andere kleur kunstgras zorgt voor een fraaier beeld in de tuin, en maakt de tuin dus volledig af.

Uw leverancier van kunstgras vindt u op Kunstgras-gids.nl